Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Slani kolač»Slani kolač sa mlevenim pasuljem i jajima

Slani kolač sa mlevenim pasuljem i jajima

LiudmilaLiudmila
Inovator
5462031k
Slani kolač sa mlevenim pasuljem i jajima
Fotografije: Liudmila
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Nećete poverovati - pravi hleb od pasulja - bez glutena, bez brašna - jedinstveno ukusan i koristan"

Potrebni sastojci

  • brašno do mlevenog pasulja - 1, 5 šolja ili 2 šolje, skuvan
  • sir - 1/2 šolje
  • ulje - 1/3 šolje
  • jaja - 2 komada
  • kim - po želji
  • kiselo mleko - 1/2 šolje
  • soda bikarbona - 1/2 kašičice
  • parašak za pecivo - 1 kašičica
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovaj bezglutenski hleb se umute jaja sa kiselim mlekom u kome je ugašena soda. Ako koristite skuvan pasulj ili iz konzerve, pasirajte sa jajima i uljem u glatku emulziju.

Dodaje se sir, ulje, brašno sa praškom za pecivo.

Sve se meša dobro.

Dodajemo so po ukusu, ja stavljamo samo jedan prstohvat zbog sira, koji je slan! Vi ćete proceniti količinu.

Pečemo slano kolač u umerenoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotov uku dok čačkalica ne bude suva.

Brašno od pasulja se pravi od suvog pasulja, tako što ga sameljemo u blenderu pomoću dodatka za orašaste plodove.

Pravi hleb od pasulja - bez glutena, bez brašna - jedinstveno ukusan i koristan slani kolač sa mlevenim pasuljem i jajima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: