Način pripreme
U šerpicu sipati vodu, pa je staviti na vatru da provri. Dodati sodu bikarbonu i ostaviti sa strane.
Maslac i med otopiti na laganoj vatri, pa dodati pripremljenu sodu bikarbonu sa vodom. Kuvati minut na laganoj vatri.
Suve sastojke tj. integralno brašno, kokos, ovsene pahuljice, žuti šećer, čokoladne mrvice pomešate zajedno i preliti vrućom smesom. Umesiti testo.
Uzimati po kašičicu smese i praviti kuglice pa stavljati u pleh pa ih malo oblikovati rukama.
Peći u zagrejanoj rerni oko 12 minuta na 190 stepeni, dok ne dobiju zlatno žutu boju.
Vaditi keksiće na rešetku da se ohlade.
Mogu se praviti i u posnoj varijatni, voditi računa o sastojcima koje dodajete da budu posni.
Moji keksići sa čokoladnim mrvicama su idealni uz čaj ili kaficu!