Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Ukusni krastavci u tegli od tri litra

Ukusni krastavci u tegli od tri litra

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Ukusni krastavci u tegli od tri litra3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
1
"Čak i ako su kornišoni krupniji, ne plašite se - biće savršeni za domaću rakiju"

Potrebni sastojci

  • krastavci - 2, 5 kg
  • vodka - 30 ml
  • vinsko sirće - 35 ml
  • voda - 1, 5 l
  • so - 100 g
  • mirođija - prstohvat
  • ren - 3 komada, list
  • listovi trešnje - 3 komada
  • piment - 5 zrna
  • seme slačice - prstohvat
  • biber - 6 zrna
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo dobro operite same krastavce.

U tegle stavite listove rena i trešnje, ali možemo da ih stavimo i na vrh nakon slaganja krastavaca.

Prelijte vrelom vodom i ostavite da odstoji 10 minuta.

Kada ovo vreme prođe, ocedite vodu jer će biti potrebna za pripremu marinade.

Dodajte so u vodu i nakon što provri sipajte sirće i votku.

Pustite da se prokuva ponovo i prelijte krastavce, stavite piment, biber, seme slačice i zavrnite poklopce na teglama sa kiselim krastavcima.

Tegle sa ukusnim krastavcima u tegli od tri litra okrenite naopačke .

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: