Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Jelo sa prazilukom, pirinčem i maslinama

Jelo sa prazilukom, pirinčem i maslinama

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8112713k268
Jelo sa prazilukom, pirinčem i maslinama
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
12/11/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Nepretenciozno, ali mnogo ukusno jelo sa sastojcima koji se uklapaju u budžet."

Potrebni sastojci

  • praziluk - 3 struka
  • ulje - 6 kašika
  • pirinač - 1 šolja
  • paradajz - 1 komad
  • so
  • bujon od povrća - 3 šolje
  • masline - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Praziluk se očisti i seče na kolutove. Stavlja se u šerpu i dinsta se u masnoći. Čim omekša dodaju se narendan ili pasiran paradajz, a malo nakon njega i opran pirinač.

Jelo se meša i čim pirinač nabubri, sipa se bujon od povrća. Jelo se začinjava solju, a ne treba da se pretera, jer su masline i bujon takođe slani.

Temperatura ringle se smanjuje i jelo sa pirinčem se ostavlja da se krčka na ringli, dok se povremeno meša. Malo pre nego što je gotovo dodaju se masline.

Jelo se kuva bar još deset minuta, da pirinač može da upije aromu maslina. Pri serviranju može da se pospe mlevenim biberom ili sitno isečenim peršunom.

Probajte ovo ukusno vegansko jelo - lagano, ali zasitno!

Jelo sa prazilukom, pirinčem i maslinama je sjajna ideja za ručak ili večeru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: