Način pripreme
Ako imate nekoliko komada kuvane ili pečene bundeve, obavezno napravite ove bombone.
I osim toga što su veoma ukusne i dijetalne, ove bombone se spremaju bukvalno za minut.
Namočite urme u vruću vodu na 10 minuta, kako bi omekšale.
Nakon toga ocedite i izvadite koštice ukoliko ih ima.
Sameljite orahe i odvojte 4 supene kašike njih. Ostali orasi će biti potrebni za uvaljivanje bombona.
U blender stavite urme, bundevu i med. Koristila sam pečenu bundevu bez šećera.
Dobro sameljite.
U samlevenu bundevu i urme dodajte 4 kašike oraha, ovsene mekinje, čia semenke, brašno od rogača i đumbir, cimet i muskatni oraščić. Ove arome se sjajno slažu sa bundevom.
Dobro izmešajte.
U početku smesa vam može izgledati preterano meka, ali imajte u vidu da će ovsene mekinje i čia semenke nabubreti malo nakon određenog vremena.
Od dobijene smese oblikujte male bombone koje uvaljajte u mlevene orahe ili u pomešane rogač, laneno seme i 1 kašiku ovsenih mekinja.
Sirove bombone stavite u frižider na nekoliko sati da se stegnu.
Od ovih proizvoda napravila sam 25 dijetalnih i veoma ukusnih sirovih bombona sa bundevom i urmama koje su savršene za grickanje u svako doba, bez brige.