Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Bombone»Sirove bombone sa bundevom i urmama

Sirove bombone sa bundevom i urmama

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7682275k225
Sirove bombone sa bundevom i urmama
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 4
16/11/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
1
"Da li vam predstoji specijalan povod? Počastite kolege i prijatelje ovim ukusnim i jednostavnim domaćim bombonama"

Potrebni sastojci

  • orasi - 4 supene kašike, mleveni
  • bundeva - 150 g, pečena ili kuvana
  • urme - 10 - 12 komada
  • brašno od rogača - 2 supene kašike
  • čia semenke - 1 supena kašika
  • med - 1 supena kašika
  • ovsene mekinje - 5 supenih kašika
  • cimet
  • đumbir
  • muskatni oraščić
  • da se uvalja
  • orasi - 100 g
  • brašno od rogača - 2 supene kašike
  • laneno seme - mleveno, 2 supene kašike
  • ovsene mekinje - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Ako imate nekoliko komada kuvane ili pečene bundeve, obavezno napravite ove bombone.

I osim toga što su veoma ukusne i dijetalne, ove bombone se spremaju bukvalno za minut.

Namočite urme u vruću vodu na 10 minuta, kako bi omekšale.

Nakon toga ocedite i izvadite koštice ukoliko ih ima.

Sameljite orahe i odvojte 4 supene kašike njih. Ostali orasi će biti potrebni za uvaljivanje bombona.

U blender stavite urme, bundevu i med. Koristila sam pečenu bundevu bez šećera.

Dobro sameljite.

U samlevenu bundevu i urme dodajte 4 kašike oraha, ovsene mekinje, čia semenke, brašno od rogača i đumbir, cimet i muskatni oraščić. Ove arome se sjajno slažu sa bundevom.

Dobro izmešajte.

U početku smesa vam može izgledati preterano meka, ali imajte u vidu da će ovsene mekinje i čia semenke nabubreti malo nakon određenog vremena.

Od dobijene smese oblikujte male bombone koje uvaljajte u mlevene orahe ili u pomešane rogač, laneno seme i 1 kašiku ovsenih mekinja.

Sirove bombone stavite u frižider na nekoliko sati da se stegnu.

Od ovih proizvoda napravila sam 25 dijetalnih i veoma ukusnih sirovih bombona sa bundevom i urmama koje su savršene za grickanje u svako doba, bez brige.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: