Način pripreme
1. Ako su urme suve, potopite ih na 2 sata u vodi, posle ocedite i osušite. Ako su mekane, propustite ovu proceduru.
2. U posudi blendera ili multipraktik stavite kikiriki i urme i uključite na visoku brzinu na nekoliko sekundi da se samelju. Ne treba da dobijete kašu, nego male komadiće, koji liče na mrvice.
3. Sipajte u posudu i dodajte tahini od susama. Promešajte dobro dok ne dobijete homogenu lepljivu smesu.
4. Od ovako dobijenog testa od urmi napravite loptice i polovinu uvaljajte u kokosovo brašno, drugu u kakao prah.
5. Poređajte na tanjir ili čuvajte bombone u frižideru u dobro zatvorenoj posudi.
Čudesne, ukusne i zdrave bombone, odgovarajuće za decu i odrasle. Jedite u svako doba ili u društvu šolje aromatičnog čaja ili kafe.
Neka vam je slatko!