Sirove bombone sa urmama i tahinijem od susama

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
18/01/2019
"Veoma ukusne i veoma zdrave bombone, koje možete servirati ne samo u specijalnim prilikama, nego i svaki dan "
Priprema20 min.
Ukupno20 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano261
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • urme - 200 g, bez koštica
  • kikiriki - 70 g, oljušten, pečen
  • seme bundeve - 40 g, oljušten, sirov ili pečen
  • tahini od susama - 2 supene kašike
  • kokosovo brašno - za valjanje
  • kakao - prirodan, u prahu (za valjanje)
* merne jedinice

Način pripreme

1. Ako su urme suve, potopite ih na 2 sata u vodi, posle ocedite i osušite. Ako su mekane, propustite ovu proceduru.

2. U posudi blendera ili multipraktik stavite kikiriki i urme i uključite na visoku brzinu na nekoliko sekundi da se samelju. Ne treba da dobijete kašu, nego male komadiće, koji liče na mrvice.

3. Sipajte u posudu i dodajte tahini od susama. Promešajte dobro dok ne dobijete homogenu lepljivu smesu.

4. Od ovako dobijenog testa od urmi napravite loptice i polovinu uvaljajte u kokosovo brašno, drugu u kakao prah.

5. Poređajte na tanjir ili čuvajte bombone u frižideru u dobro zatvorenoj posudi.

Čudesne, ukusne i zdrave bombone, odgovarajuće za decu i odrasle. Jedite u svako doba ili u društvu šolje aromatičnog čaja ili kafe.

Neka vam je slatko!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti