Način pripreme
Pravi se karamel od 1 čaše šećera i sipa se u kalup za pečenje da se hladi. Dok se to dešava, meša se smesa za testo. Stavljaju se zajedno jaja, šećer, vanila, prstohvat soli i muti se u vazdušastu penu.
Dodaje se kiselo mleko u kom je ugašena soda i ponovo se blago muti. Postepeno se dodaje brašno i masnoća. Čim sve bude dobro pomešano, dolazi red na nadev za kolač sa jabukama.
Ja radim na sledeći način - deo jabuka i oraha pomešam sa cimetom, izrendanim u posebnu posudu, a drugi deo koristim kako bih ukrasila dno karamelom.
Ako želite, sve sipajte u smesu, ako ne želite da se igrate.
Međutim, za mene je kuvanje kao dečije igre, ali za odraslu decu... Ali da nastavimo dalje... nakon što pomešate sve što ste isplanitali, dolazi red na pečenje.
Kolač sa jabukama se peče na 180´C otprilike 35-40 minuta. Svaka rerna je drugačija i treba paziti.
Pre nego što okrenete jesenji kolač, ostavite ga na otprilike 30 minuta da se ohladi.
Ostaje samo da pripremite odgovarajući tanjir za okretanje i gotovi ste sa ovim jesenjim kolačem sa jabukama koji bi očarao sve koji ga probaju.
Neka Vam je slatko!