Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pačija supa»Jelo od dve vrste pasulja

Jelo od dve vrste pasulja

Korisnik#308162Korisnik#308162
Kuvar
170163368971
Jelo od dve vrste pasulja
Fotografije: Korisnik#308162
1 / 3
14/11/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
70 min.
"Ako volite jelo od juedne vrste pasulja, ovo ćete obožavati"

Potrebni sastojci

  • beli pasulj - 300 g
  • šareni pasulj - 200 g
  • celer - 50 - 60 g
  • šargarepa - 1 kom.
  • crni luk - 1 glavica
  • beli luk - 1 čen (opciono, nije obavezno)
  • ulje - 50 ml
  • brašno - 1 s.k.
  • univerzalni suvi začin - 1 s.k.
  • aleva paprika - 1/2 s. k.
  • biber - po ukusu
  • lovorov list - 2 kom.
* merne jedinice

Način pripreme

Šareni pasulj ima malo drugačiji ukus od belog, pa ga deca nekad ne prihvataju, ali pošto je nutritivno bogatiji od belog, trebalo bi ga uvrstiti u ishranu. Na ovaj način prolazi i kod probirljivih. Provereno.

Pasulj se očisti, opere, prelije sa dosta vode i ostavi preko noći.

Pred kuvanje se ta voda proste, sipa sa druga voda i zagreva do ključanja.

Ključa oko 5 minuta, a potom se ta voda prosipa, i dodaje se nova voda, najbolje da bude proključala kako se ne bi prekidao proces kuvanja. Vode treba da bude oko 7-8 cm iznad pasulja.

Dodaje se i očišćeni luk, celer i šargarepa isečeni na kockice, kao i univerzalni začin i lovorov list.

Kuva se dok se ne skuva, dodati zaprčku. Ja je pravim na klasičan način, ukusnije je.

Zagrejati ulje, u koje se dodaje brašno, zatim i aleva paprika.

Sipati zapršku u pasulj, promešati i prokuvati još par minuta. Druga opcija je da se brašno i aleva paprika razmute u malo vode i dodaju pasulju.

Nakon par minuta jelo od dve vrste pasulja je spremno za serviranje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: