Način pripreme
Potreban vam je pleh sa dnom koje se odvaja. Isecite gotovu koru na veličinu pleha i stavite je na dno. Prelijte toplim mlekom i ostavite po strani.
Pripremite beli mus od 800 ml ugrejanog kondenzovanog mleka u koje dodajte 3 kašike skroba sa ukusom vanile, koji ste rastvorili u malo vode, a nakon toga dodajte i belu čokoladu u kockicama.
Mešajte dok se ne rastopi čokolada i dok se krem ne zgusne. Dodajte ekstrakt kokosa i kokosovo brašno. Ohladite na otprilike 40-45 stepeni.
U posebnoj posudi umutite 220 ml pavlake i dodajte polovinu od nje u već ohlađeni krem. Mešajte pažljivo, kako bi sačuvali vazdušastu strukturu krema.
Za čokoladni mus, pripremite puding na osnovu uputstva sa kesice, dodajte mu rum i ohladite, a kada se ohladi ponovo dodajte umućenu pavlaku.
Rastvorite želatin i dodajte ga u oba krema.
Preko kore sipajte beli mus, poređajte red piškota potopljenih u mleko i stavite čokoladni mus. Ponavljajte ovaj postupak dok ne potrošite sve namirnice i ne potrošite krem.
Ohladite da se stegne i pripremite preliv od čokolade. Preostalu pavlaku i 100 ml mleka stavite na vatru sa 100 g čokolade, dok se ne istopi. Dodajte želatin i prelijte tortu.
Ponovo ostavite da se stegne.
Ukrasite jagodama.