Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Pečena bundeva»Bundeva u rerni na karamel sirupu

Bundeva u rerni na karamel sirupu

LiudmilaLiudmila
Inovator
5462031k
Bundeva u rerni na karamel sirupu
Fotografije: Liudmila
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Odozgo svaka porcija bundeve u rerni na karamel sirupu se posipa sa još karamel sirupa od ovog u tepsiji"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 1 kg
  • smeđi šećer - 6 supenih kašika
  • ulje - 2 supene kašike
  • voda - 1 šolja
  • orašasti plodovi - po želji
  • cimet
  • sušeno voće - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Bundeva se očisti od kore i semenki i seče se na komade.

U odgovarajuću tepsiju se stavlja polovina smeđeg šećera i odozgo se ređaju komadi bundeve.

Drugi šećer se stavlja na njih. Odozgo se posipa uljem i sipa se voda u tepsiju.

Peče se na 180 °C dok ne bude gotovo.

Prilikom posluživanja se dodaje sušeno voće po našem ukusu, orašasti plodovi i cimet.

Ja sam dodala u prečenu bundevu sušene smokve i lešnike.

Odozgo svaka porcija bundeve u rerni na karamel sirupu se posipa karamel sirupom od ovog u tepsiji.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti