Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Zapečena Jela»Zapečeno jelo sa karfiolom i bukovačom

Zapečeno jelo sa karfiolom i bukovačom

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
4481501k207
Zapečeno jelo sa karfiolom i bukovačom
Fotografije: Raya Andonova
1 / 3
22/11/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
6
"Aromatična kombinacija između karfiola, spanaća i pečuraka za jednu korisniju i ukusnu večeru"

Potrebni sastojci

  • karfiol - 1 glavica
  • bukovača - 500 g
  • spanać - 200 g
  • tofu - 200 g
  • zamrznuti kukuruz - otprilike 100 g
  • pavlaka za kuvanje - 200 ml
  • jaja - 2 komada
  • kačkavalj - do 150 g
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 3 čena
  • parmezan - 50 g
  • topljeni sir - otprilike 50 g
  • vegeta - 1 kašičica
  • so
  • kumin
  • majčina dušica
  • crni biber
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovo jesenje zapečeno jelo pečurke se krupno naseckaju, luk - sitno, a beli luk sitno. Karfiol se deli na male ružice, ne veće od oraha. Spanać se opere i namoči. Tofu se seče na kockice. Kačkavalj se renda.

U zagrejanom ulju se proprži luk i pečurke. Kada malo omekšaju i promene svoju boju, dodaje se beli luk, posipa se majčinom dušicom i kuminom po ukusu.

Malo nakon toga sipa se sav karfiol i bez mešanje se poklapa. Ostavlja se na srednje jakoj ringli kako bi karfiol omekšao od pare.

Otprilike 10 minuta nakon toga se meša i dodaje se i sav spanać i procedura se ponavlja. Nakon nekoliko minuta se meša kako bi svuda moglo da omekša. Začinajva se vegetom, solju, i crnim biberom po ukusu i dodaje se kukuruz i parmezan.

Sve ovo se sipa u tepsiju.

Lagano se mešaju jaja i pomešaju se se pavlakom. Smesa se sipa u povrće i dobro se meša ukusni karfiol u rerni.

Dodaje se kockica tofu sira i komadići topljenog sira.

Odozgo sočno zapečeno jelo se posipa kačkavaljem i stavlja se da se zapeče na 180 °C otprilike 20 minuta.

Bon Apetit sa mojim zapečenim jelom sa karfiolom i bukovačama!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: