Način pripreme
Za ovo jesenje zapečeno jelo pečurke se krupno naseckaju, luk - sitno, a beli luk sitno. Karfiol se deli na male ružice, ne veće od oraha. Spanać se opere i namoči. Tofu se seče na kockice. Kačkavalj se renda.
U zagrejanom ulju se proprži luk i pečurke. Kada malo omekšaju i promene svoju boju, dodaje se beli luk, posipa se majčinom dušicom i kuminom po ukusu.
Malo nakon toga sipa se sav karfiol i bez mešanje se poklapa. Ostavlja se na srednje jakoj ringli kako bi karfiol omekšao od pare.
Otprilike 10 minuta nakon toga se meša i dodaje se i sav spanać i procedura se ponavlja. Nakon nekoliko minuta se meša kako bi svuda moglo da omekša. Začinajva se vegetom, solju, i crnim biberom po ukusu i dodaje se kukuruz i parmezan.
Sve ovo se sipa u tepsiju.
Lagano se mešaju jaja i pomešaju se se pavlakom. Smesa se sipa u povrće i dobro se meša ukusni karfiol u rerni.
Dodaje se kockica tofu sira i komadići topljenog sira.
Odozgo sočno zapečeno jelo se posipa kačkavaljem i stavlja se da se zapeče na 180 °C otprilike 20 minuta.
Bon Apetit sa mojim zapečenim jelom sa karfiolom i bukovačama!