Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Makarone sa Bešamelom od kačkavalja

Makarone sa Bešamelom od kačkavalja

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
327931k
Makarone sa Bešamelom od kačkavalja
Fotografije: Viktoria Konstantinova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Makarone sa bešamelom od kačkavalja se raspoređuje po šarenim tanjirićima i serviraju se tople malim lenjivcima"

Potrebni sastojci

  • makarone - 1 pakovanje
  • luk - 1 glavica
  • paprike - 4 komada, zelene
  • viršle - 3 komada
  • maslac - 2 supene kašike
  • ulje
  • brašno - 3 supene kašike
  • sveže mleko - 250 ml
  • kačkavalj - 150 g
  • so
  • crni biber
  • bujon - 1 kašičica, suvi
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu se sipa voda prema uputstvu za makarone. Ostavlja se da provri. U ključalu vodu se sipaju makarone sa malo ulja i soli. Kuvaju se otprilike 8-15 minuta tako što se periodično mešaju.

Luk se očisti i sitno nasecka. Paprike se operu i očiste od semenki. Naseckaju se na sitne kvadratiće. Viršle se ogule i takođe sitno naseckaju.

Kačkavalj se renda. Kada se makarone skuvaju, sipaju se u đevđir. Peru se hladnom vodom i ostavljaju se da se ocede.

U tiganj sa dnom bez ogrebotina se stavlja ulje da se zagreje. Dodaju se luk i paprike da se proprže. Dodaje se maslac da se istopi i dodaje se brašno tako što se neprestano meša metalnom žicom za mućenje.

Postepeno se sipa sveže mleko i neprestano se energično meša da u Bešamel sosu ne bi bilo grudvica. Dodaje se voda malo više od željene gustine sosa, zato što dok se kuva takođe će se zgustiti i od kačkavalja. Meša se. Dodaju se viršle.

Začinjava se suvim bujonom, solju i crnim biberom. Kada provri, dodaje se kačkavalj. Meša se dok se ne istopi. Isceđene makarone se sipaju u šerpu i zalivaju se Bešamelom od kačkavalja. Izmešaju se.

Makarone sa bešamelom od kačkavalja se raspoređuju u tanjir i serviraju se tople.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: