Način pripreme
Ogulite bundevu, naseckajte je na komade i pecite sa pola čaše šećera, 20 g maslaca i malo vode u odgovarajućoj tepsiji. Kada se bundeva ispeče, ne treba da ostaje nikakva tečnost u posudi. Ostavite je da se ohladi.
Skuvajte makarone u posoljenoj vodi prema uputstvima na pakovanju. Operite ih hladnom vodom i dobro ocedite.
Rasporedite skuvane makarone po ispečenoj bundevi i zalijte mlečnom smesom od jaja koju ste napravili od umućenim jaja sa šećerom, svežeg mleka i vanile.
Rasporedite kravlji maslac u komadićima odozgo i stavite tepsiju u prethodno zagrejanu rernu na 185 °C na otprilike 45-50 minuta dok ne bude gotovo.
Ostavite ispečene makarone da se hlade i naseckajte na porcije.
Pospite šećerom u prahu i mlevenim orasima makarone u rerni.
Neka Vam je slatko sa mojim makaronama u rerni sa bundevom i orasima!