Način pripreme
Očistite i operite obe vrste luka i naseckajte ga na sitne komadiće. Na vatri zagrejte polovinu količine ulja i dinstajte u njemu naseckani luk dok ne omekša. Posolite ga po ukusu.
U posudu viljuškom izdrobite sir.
Uzmite dve kore za pitu. Naprskajte ih ulje, stavite deo dinstanim lukom i malo izmrvljenog sira. Uvijte u rolat i stavite u sredinu prethodno namazane tepsije tako kao što se pravi uvijena pita.
Uzmite još dve kore i nastavite da uvijate dok se ne potroše sve kore i nadev.
Na kraju odozgo pitu namažite uljem i stavite je da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni otprilike 40 minuta.
Ako je potrebno za vreme pečenja pokrijte folijom da pita ne bi pregorela.
Izvadite iz rerne, napraskajte pitu sa malo hladne vode i uvijte krpom da odahne.