Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pita savijača»Pita sa dve vrste luka

Pita sa dve vrste luka

Gergana  GeorgievaGergana Georgieva
Guru
24665880
Pita sa dve vrste luka
Fotografije: Gergana Georgieva
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Vadite i prazuluk - najukusnija pita se pravi sa dve vrste luka, da znate to od nas"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 pakovanje (500 g)
  • praziluk - 2 struka
  • kromid luk - 1/2 vezice, zeleni
  • sir - 300 g
  • ulje - 200 ml
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i operite obe vrste luka i naseckajte ga na sitne komadiće. Na vatri zagrejte polovinu količine ulja i dinstajte u njemu naseckani luk dok ne omekša. Posolite ga po ukusu.

U posudu viljuškom izdrobite sir.

Uzmite dve kore za pitu. Naprskajte ih ulje, stavite deo dinstanim lukom i malo izmrvljenog sira. Uvijte u rolat i stavite u sredinu prethodno namazane tepsije tako kao što se pravi uvijena pita.

Uzmite još dve kore i nastavite da uvijate dok se ne potroše sve kore i nadev.

Na kraju odozgo pitu namažite uljem i stavite je da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni otprilike 40 minuta.

Ako je potrebno za vreme pečenja pokrijte folijom da pita ne bi pregorela.

Izvadite iz rerne, napraskajte pitu sa malo hladne vode i uvijte krpom da odahne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: