Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Zapečena Jela»Testenina sa dve vrste sosa

Testenina sa dve vrste sosa

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5085k442
Testenina sa dve vrste sosa
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
23/01/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Zato što jedan sos nije dovoljan za najukusniju testeninu"

Potrebni sastojci

  • testenina - 1 pakovanje (500 g)
  • mlaveno meso - 250 g
  • luk - 2 glavice
  • čubar
  • paradajz sos - 2 - 3 kašike
  • maslac - 100 g
  • brašno - 3 kašike
  • sveže mleko - 2 šolje
  • so
  • biber
  • bosiljak
  • ulje - 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte testeninu prema upustvu na pakovanju. Ocedite.

Izdinstajte mleveno meso sa masnoćom i jednom glavicom luka, isečenom na sitno. Dodajte čubar i biber.

Napravite bešamel sos od maslaca, brašna i mleka.

Isecite i drugu glavicu luka i izdinstajte u dve-tri kašike ulja.

Dodajte sos od paradajza i pola šolje vode. Ostavite sos da vri dok se ne zgusne.

Napunite skuvanu testeninu mlevenim mesom. Začinite solju.

Prelijte paradajz sosom, a odozgo bešamelom i zapecite dok ne postane zlatasto. Pospite bosiljkom.

Testenina sa dve vrste sosa je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: