Način pripreme
Margarin i šećer u prahu dobro umutiti mikserom, pa umešati prepečen samleven lešnik i sjediniti mikserom.
Na kraju umešati otopljenu čokoladu i izmiksati.
Keks kratko provući kroz vodu ili sok i poređati u kalup koji ste obložili providnom prianjajućom folijom. Okretati keks naopako tokom slaganja u kalup.
Naneti red fila, zatim opet red keksa.
Tako ređati naizmenično dok se ne utroši sav keks i sva količina fila.
Prekriti folijom i ostaviti u frižider da odstoji par sati kako bi se torta dobro stegla.
Izručiti posnu tortu na tacnu, ukloniti foliju i nafilovati šlagom koji ste umutitli sa vodom.
Posnu lešnik tortu seći na šnite i poslužiti.
Napomena: Koristila sam posnu plazmu. Vi možete koristiti bilo koji posni keks. Kalup koji sam koristila je pravougaoni, za pečenje hleba.