Bezglutenski tiramisu

18/05/2020
"Tiramisu bez glutena koji će vas nadahnuti osećajem dobrog raspoloženja i ljubavi "
Priprema30 min.
Ukupno30 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano24
  • Pregledi tokom meseca24
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • banane - 6 komada
  • maskarpone - 300 g
  • ceđeno mleko - 200 g
  • šećer - 2 supene kašike
  • kakao - 2 supene kašike
  • cimet - 1 prstohvat
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • smeđi šećer - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi promešamo maskarpone, ceđeno mleko, vanilin šećer i običan šećer.

Isečemo banane na pola po dužini.

U pravougaoni mali kalup ređamo jedan red banana, odozgo obilno premazujemo kremom i ređamo još jedan red banana.

Odozgo rasporedimo ostali krem Tiramisu i zagladimo.

Pomešamo kakao, cimet i smeđi šećer i ovom smesom obilno premažemo bezglustenski desert.

Bezglutenski tiramisu stavljamo u frižider na 1-2 sata pre serviranja.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar