Način pripreme
Prvo pripremite koru od šargarepe. Umutite jaja sa šećerom do pene, pa dodajte redom namirnice nabrojane u receptu i nakon svakog promešajte dobro.
Prašak za pecivo stavite u brašno i zajedno ih dodajte.
Pecite koru na 170 stepeni u zagrejanoj rerni 35-40 minuta. Ostavite da se kora ohladi.
Nakon toga pripremite krem za tortu. Stavite redom navedene sastojke u posudu na vatru i kuvajte dok se ne zgusne uz neprestano mešanje, dodajte maslac i vanilu i koru pomorandže i skinite sa vatre.
Već ohlađenu koru presecite na dve i vrući krem stavite između kora u kalupu za tortu.
Odozgo prelijte tortu sa šargarepu preostalim kremom i stavite je u frižider na nekoliko sati.
Možete da na vrh torte stavite i umućeni maskarpone i pavlaku umesto mlečnog krema, a možete da napravite veću koru i da je samo prelijete vrelim kremom i da je pospete kokosovim brašnom.
Prijatno uz ovu iznenađujuće ukusnu tortu od šargarepe.