Svinjetina sa povrćem u voku

Natalia PetrovaNatalia Petrova
Kuvar
12457980
Svinjetina sa povrćem u voku
Fotografije: Natalia Petrova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Kada želite da skuvate nešto zaista ukusno i aromatično za svoju porodicu, vreme je da izvadite vok i zasučete rukave."

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 300 - 350 g
  • pečurke - 300 g sveže
  • paprike - 4 komada, različite boje
  • luk - 2 velike glavice
  • povrće - 150 - 200 g mešavine (grašak, šargarepa, kukuruz)
  • kačkavalj - 50 - 60 g
  • so
  • ulje - 2 kašike
  • čubar - izmrvljen
* merne jedinice

Način pripreme

Meso iseći na komade veličine zalogaja, pečurke oprati i iseći na kolutove, paprike očistiti i iseći na trakice, luk očistiti i iseći na polumesece, narendati kačkavalj.

Stavimo vok na šporet i sipamo ulje da se malo zagreje, pa stavimo meso da se prži (5 min.), često mešajući da se proprži sa svih strana.

Zatim dodajte pečurke i nastavite da povremeno mešate (7-8 min.), zatim dodajte luk i paprike (još 5-6 min. uz mešanje), pa dodajte smrznutu smesu povrća (10 min.).

Kad je skoro gotovo, posolite po ukusu i dodajte prstohvat čubra, mešajte još 1-2 minuta, pospite rendanim kačkavaljem i svežim peršunom i sklonite sa ringle.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: