Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pečena svinjetina»Špikovana svinjetina sa povrćem

Špikovana svinjetina sa povrćem

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Špikovana svinjetina sa povrćem
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
4
"Sjajno je i toliko se jednostavno sprema, da nemate nikakvog razloga da odlažete i da ne probate već danas ovu špikovanu svinjetinu sa povrćem"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 700 g, od buta
  • šaragrepa - 1 - 2 komada
  • krompir - 400 g
  • praziluk - 2 struka
  • luk - 1 - 2 glavice, crveni
  • pečurke - 200 g
  • crveno vino - 200 ml
  • biber
  • aleva paprika
  • ruzmarin - 1 prstohvat
  • čubar
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Sečem meso na deblje parčiće, pravim i proreze u koje stavljam čenove belog luka.

Svako parče potapam u smesu ulja, soli, bibera i aleve paprike, čubra i prstohvata ruzmarina.

Poređam u glinenu posudu. Oko mesa poređam blago posoljeno povrće: šargarepu, praziluk, creveni luk (isečen na polumesece), cele pečurke i krompir.

Prelivam sa 200 ml crvenog vina, sipam smesu u koju potapam meso, dodajemo 200 ml vode, zavijam folijom i odozgo stavljam poklopac glinene posude.

Pečem svinjetinu sa povrćem 120 minuta na 200 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: