Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Kiseli kupus sa svinjetinom i krvavicom

Kiseli kupus sa svinjetinom i krvavicom

Kiseli kupus sa svinjetinom i krvavicom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Ne čudite se, već zgrabite flašu vina i dođite da probamo ovaj kiseli kupus sa svinjetinom i krvavicom da li je zaista čarobnog ukusa"

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1 komad, srednje velika glavica
  • aleva paprika - 1 kašika
  • svinjsko meso - 400 g, krhko
  • ulje - 1/2 šolje
  • biber, mleveni
  • krvavica - 400 g
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite glavicu kupusa na sitno, otklanjajući tvrdi deo.

Stavite kupus u odgovarajuću šerpu, dodajte ulje i alevu papriku. Dinstajte oko 10 minuta mešajući neprestano.

Dodajte svinjsko meso, isečeno na male komade. Kuvajte još 6-7 minuta.

Sipajte oko pola šolje tople vode i toliku količinu soka od kupusa. Kuvajte dok tečnost ne ispari i kupus ne omekša.

Sipajte kupus u posudu za pečenje. Pospite biberom. Poređajte parčiće krvavice odozgo i zapecite.

Tokom pečenja okrenite krvavicu, da se ispeče ravnomerno.

Kada krvavica dobije sočnu preplanulost, izvadite jelo iz rerne.

Kiseli kupus sa svinjetinom i krvavicom je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: