Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Đuveč»Kiseli kupus u đuvečari sa svinjetinom i piletinom

Kiseli kupus u đuvečari sa svinjetinom i piletinom

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2387k475
Kiseli kupus u đuvečari sa svinjetinom i piletinom
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 5
13/06/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
145 min.
Porcije
7
"A ako ste se ikada zapitali šta može biti ukusnije od svinjetine sa kiselim kupusom, odgovor je na tanjiru ispred vas - svinjetina i piletina sa kiselim kupusom"

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1 glavica
  • pileći bataci - 4 komada
  • svinjetina - 600 g
  • slanina - 100 g
  • mast - 2 kašike
  • beli pirinač - 1/2 šolje
  • biber
  • aleva paprika
  • lovorov list
  • ulje
  • crno vino - 1 i 1/2 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo pileće batake, kao i svinjetinu.

Kupus sitno iseckati, a meso - na veće komade.

Slaninu isecite na male komade i stavite ih na dno glinene đuvečare.

U tiganju na ulju propržite obe vrste mesa i stavite ih na dno.

U preostalu masnoću stavite kupus i propržite ga uz alevu papriku.

U đuvečaru sipajte kupus i stavite lovorov list. Sve ovo prelijemo crnim vinom.

Poklopimo i po želji đuvečaru možemo da stavimo u pleh, jer tokom pečenja može da iscuri sos.

Posle sat vremena otvorite poklopac i pospite 1/2 šolje pirinča.

Dopečemo samo jelo ili pečemo dok ne bude gotovo kako meso, tako i pirinač.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: