Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Đuveč»Kiseo kupus sa krvavicom u đuvečari

Kiseo kupus sa krvavicom u đuvečari

ZoriZori
Guru
8932865k
Kiseo kupus sa krvavicom u đuvečari
Fotografije: Zori
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"Kada je baka pravila kiseo kupus sa krvavicom, nije bilo potrebno da viče da jedemo, mi smo sami trčali u kuhinju"

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1.4 kg
  • krvavica - 600 g
  • beli luk - 5 čenova
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • biber - 1 kašičica
  • paradajz pire - 4 supene kašike
  • kumin - 1 kašičica
  • piment - 7 - 8 zrna
  • ulje - 100 ml
  • ljuta aleva paprika - 1/4 kašičice
  • lovorov list - 3 - 4 komada
  • rasol - 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Oljušteni beli luk isecite na krupnije kriške i propržite malo u ulju, u dubljem tiganju ili šerpi.

Kad postane zlatan u njega dodajte krvavicu, celu ili isečenu na porcije. Čim malo pocrveni, izvadite krvavicu iz masti.

U istou mast stavite kiseli kupus, krupnije isečen. Malo pržite, dodajte alevu papriku, biber, kumin, piment, ljutu alevu papriku i paradajz pire, pomešan sa rasolom.

Sve prebacite u đuvečaru, na vrh stavite krvavicu, lovorov list i poklopite đuvečaru poklopcem i pecite na umerenoj vatri oko jedan sat.

Jelo servirajte toplo.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: