Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Dinstano Pile»Zaljućeni kiseli kupus sa pirinčem

Zaljućeni kiseli kupus sa pirinčem

Doni NikiDoni Niki
Inovator
3421341k106
Zaljućeni kiseli kupus sa pirinčem
Fotografije: Doni Niki
1 / 4
28/03/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
4
"Posni kiseli kupus sa pirinčem, dobro zaljućen i tako, ako može - sa nekoliko čenova belog luka i dve kriške hleba - recept za sreću"

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - srednje velika glavica, oko 1, 5 kg
  • pirinač - 1 šolja
  • ulje - 1 šolja (može i više, ako volite masno)
  • biber - 1 kašičica
  • aleva paprika - 3 kašičice
  • ljuta aleva paprika - 1 kašičica
  • ljuta aleva paprika - u ljuspama
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite kupus na sitno i stavite u odgovarajuću šerpu.

Dodajte šolju soka od kupusa i 3-4 šolje vode (zavisi od kiselosti kupusa), 50 ml ulja i ostavite da vri na srednjoj vatri.

Kada kupus omekša, dodaje se pirinač koji je opran u nekoliko voda.

Doliva se još tople vode, da se skuva pirinač.

U posudu se sipa preostalo ulje, zagreva se i dodaju se dve vrste aleve paprike. Nakon što se zaprži, dodaje se u kupus. Ostavlja se na ringli da provri kiseli kupus sa pirinčem.

Pri serviranju posni kiseli kupus sa pirinčem može da se dodatno začini biberom i ljutom alevom paprikom u ljuspama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: