Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Integralni hleb»Integralni hleb sa bademovim mlekom u mini pekari

Integralni hleb sa bademovim mlekom u mini pekari

LiudmilaLiudmila
Inovator
5051941k211
Integralni hleb sa bademovim mlekom u mini pekari
Fotografije: Liudmila
1 / 4
17/12/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
8
"Odlično je ispao, veoma sam zadovoljna ovim integralnim hlebom sa bademovim brašnom u mini pekari. Zamislite krišku namazanu maslacem..."

Potrebni sastojci

  • brašno - 250 g, belo
  • integralno brašno - 250 g
  • bademovo mleko - 300 ml
  • so - 1 kašičica
  • maslac - 1 supena kašika, moje je od suncokreta
  • suvi kvasac - 7 g
* merne jedinice

Način pripreme

Izvadila sam kalup mini pekare, oprala i obrisala. Stavila sam kuke, žice za mućenje i dobro sam pričvrstila.

Stavila sam sastojke tako što sam počela sa tečnim, upravo 300 ml bademovog ili drugog mleka, domaće spremljeno je moja, kašičicu soli, 1 supenu kašiku maslaca, suncokretovog, nakon toga sam dodala oba brašna u jednakim delovima, belo tip 500 i integralno tip 1850, ukupna količina je 500 g, na kraju sam stavila 7 g suvog kvasca. Šećer nisam stavljala, zato što u bademovom mleku ima meda.

Stavila sam kalup u mini pekaru, zatvorila sam poklopac i pokrenula sam program 2, izabrala sam stepen da se prepeče, sredi biranje težine hleba u mini pekari, u slučaju 1 kg.

Postavila sam početak radnog ciklusa. Nakon drugog znaka za skidanje žica za mućenje izvadila sam testo, koje je vidljivo bilo sjajno, i oblikovala sam u lagani hlepčić. Vratila sam ga u korpicu već bez kuka. I ostavila sam da završi program za integralni hleb.

Nakon toga sam okrenula korpicu i pomoću drvene kašike sam izvadila hleb i ostavila sam da se ohladi na roštilju.

Odlično je ispao, veoma sam zadovoljna ovim integralnim hlebom sa bademovim brašnom u mini pekari.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: