Hleb sa kiselim mlekom u mini pekari

28/11/2017
"Već znate tajnu ukusnog hleba - prosto stavljate sastojke u mini pekaru i uključujete start "
Priprema10 min.
Kuvanje200 min.
Ukupno210 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano517
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • voda - 210 ml, mlaka
  • kiselo mleko - 1/3 šolje
  • šećer - 2 kašičice
  • so - 1 i 1/2 kašičice
  • jaja - 1 komad
  • ulje - 1 supena kašika
  • brašno - 600 g
  • suvi kvasac - 7 g
* merne jedinice

Način pripreme

Navedene sastojke stavite u mini pekaru po redu u kojem su napisani.

Ja uključujem mašinu na program francuski hleb za 1 kg i srednje prepečena korica.

Nakon prvog zvučnog signala po želji u mašinu možete dodati 10-15 g miksa semenki.

Kad završi mini pekara, hleb izvadite i uvijte u krpu na 10 minuta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar