Način pripreme
Izvadila sam kalup mini pekare, oprala i obrisala. Stavila sam kuke, žice za mućenje i dobro sam pričvrstila.
Stavila sam sastojke tako što sam počela sa tečnim, upravo 300 ml bademovog ili drugog mleka, domaće spremljeno je moja, kašičicu soli, 1 supenu kašiku maslaca, suncokretovog, nakon toga sam dodala oba brašna u jednakim delovima, belo tip 500 i integralno tip 1850, ukupna količina je 500 g, na kraju sam stavila 7 g suvog kvasca. Šećer nisam stavljala, zato što u bademovom mleku ima meda.
Stavila sam kalup u mini pekaru, zatvorila sam poklopac i pokrenula sam program 2, izabrala sam stepen da se prepeče, sredi biranje težine hleba u mini pekari, u slučaju 1 kg.
Postavila sam početak radnog ciklusa. Nakon drugog znaka za skidanje žica za mućenje izvadila sam testo, koje je vidljivo bilo sjajno, i oblikovala sam u lagani hlepčić. Vratila sam ga u korpicu već bez kuka. I ostavila sam da završi program za integralni hleb.
Nakon toga sam okrenula korpicu i pomoću drvene kašike sam izvadila hleb i ostavila sam da se ohladi na roštilju.
Odlično je ispao, veoma sam zadovoljna ovim integralnim hlebom sa bademovim brašnom u mini pekari.