Način pripreme
Za doručak ili za neodoljivi desert, ova velika palačinka vas neće izneveriti, čak će se dopasti i najzahtevnijima.
Potrebni su vam sledeći sastojci: 3 jaja, 300 ml svežeg mleka, vanila, 1 1/2 šolja brašna, 60 g maslaca.
Mute se jaja metalnom žicom za mućenje, dodaje se sveže mleko i vanila, postepeno se stavlja i brašno, dobro se muti da ne bi bilo grudvica.
Tepsija rerne se zagreva na 200°C, nakon čega je vreme da stavimo u nju maslac i da ga istopimo, ali mnogo dimi i ja stavljam ulje prvo i posle odmah maslac. Pomažem sebi viljuškom kako bi se rasporedio po celoj tepsiji.
Sipa se smesa za palačinke na masnoću i peče se. Palačinka se podiže kao geografska karta.
Pečemo dok se ne dobije roze boja i nakon toga vadimo i blago hladimo.
Mažemo teglicom slatkog po želji, uvijamo u rolat i sečemo veliku palačinku prema nemačkom receptu.
Prijatno!