Način pripreme
Isecite krastavce i oljuštene šargarepe na ivice, a luk na mesece.
Razvucite dobro teleće filete, namažite ih senfom i pospite solju i biberom.
Odozgo stavite dva parčenceta slanine, krastavac, šargarepu i luk.
Uvijte teleće rolnice i probodite ih čačkalicama, tako da se ne odvijaju.
Zapržite rolnice u dubokom tiganju sa masnoćom i isecite unutra preosale šargarepe, krastavčiće, luk i celer na male parčiće.
Sipajte paradajz pire, pospite brašnom i razredite crvenim vinom.
Nakon što alkohol ispari, dolijte vodu.
Stavite karanfilić i lovorov list i ostavite jelo da se krčka oako sat i po.
Začinite solju, biberom i šećerom. Okrenite rolnice i ostavite ih još 40 minuta.
Servirajte klasične teleće rolnice po nemačkom receptu sa garnirungom po izboru.
Prijatno!