Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Dinstani Krompir»Dinstani krompir sa rebarcima u rerni

Dinstani krompir sa rebarcima u rerni

ZoriZori
Guru
7272345k206
Dinstani krompir sa rebarcima u rerni
Fotografije: Zori
1 / 6
22/07/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
6
"Nema nepojedenog dinstanog krompira sa rebarcima u rerni, ima samo ljudi koji nisu uspeli da sipaju dovoljno"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1, 2 kg
  • luk - 1 mala glavica
  • svinjska rebarca - 6 komada
  • beli luk - 1 velika glavica
  • aleva paprika - 2 kašičice
  • origano - 2 kašičice, osušen
  • piskavica - 1 kašičica, osušena
  • čubar - 1 kašičica, osušen
  • biber - 2 kašičice, miks (beli, ružičasti i crni)
  • kumin - 1/2 kašičice
  • so - 1 kašika
  • pivo - 50 ml
  • voda - 50 ml
  • ulje - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir se oljušti, opere i iseče na krupno po dužini. Prebacuje se u kesu za pečenje.

Začini: sok, miks mlevenog bibera, kumin, origano, čubar, piskavica, aleva paprika se pomešaju i svako rebarce se dobro uvalja u njih.

Rebarca uvaljana u začine se poređaju preko krompira u kesu. Dodaju se celi, samo od ljuske oljušteni, čenovi belog luka i glavica luka isečena na krupno.

Dodaju se pivo i voda, ulje i kesa se zavezuje.

Izbuši se čačkalicom, sa gornje strane na nekoliko mesta, da se ne naduje tokom kuvanja.

Kesa se stavlja u posudu za pečenje, sa prstom vode na dnu, na srednju rešetku rerne (prethodno zagrejano na 180 stepeni) i sa uključenim ventilatorom. Peče se oko 45 minuta.

Dinstan krompir sa rebarcima u rerni je mnogo ukusan!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: