Način pripreme
Namočim hleb u vodu i iscedim tako da ostane samo izmrvljen mokar hleb. Sitno seckam luk.
Koristim suvi kromid luk. Mleveno meso stavljamo u posudu, dodajemo so, crni biber, alevu papriku, čubar, vodu, hleb koji smo namočili, luk. Dobro ga umesimo.
Delimo na 8 delova - lopti. Seckamo kriške kačkavalja na kockice.
Raširimo loptu mlevenog mesa na svom dlanu i po sredini stavljamo kačkavalj. Oblikujemo u loptu.
Uvaljamo u umućeno jaje sa svežim mlekom i posle u Panko prezle - krupne mrve hleba.
Ćufte stavljamo u korpicu air fryer-a i pečemo 13 minuta na funkciji pomfrit.
Kada bugu gotovi, vadimo i jedemo.
Dobro se zapeku, tako što nožem rasečemo ćuftu, unutra je sočna i kačkavalj se blago istopio.
Zdrave ćufte sa kačkavaljem u fryer-u na vrućem vazdugu bez masnoće.