Način pripreme
Za ćufte stavite mleveno meso u posudu, dodajte sve sastojke za njih, umesite dobro dok se ne dobije vazdušasta smesa. Pokrijte posudu streč folijom i ostavite na 30 minuta kako bi se arome dobro pomešale.
Oblikujte okrugle ćuftice od mlevenog mesa i pržite ih u zagrejanoj masnoći dok se ne dobije zlatasto-smeđa boja.
Gotove ćuftice poređajte na kuhinjski ubrus, kako bi se ocedio višak masnoće i ostavite sa strane.
Za pire dobro operite krompire. Stavite ih i šerpu sa hladnom vodom i posolite vodu, dodajte lovorove listove i kuvajte na umerenoj vatri dok krompir u potpunosti ne omekša.
Procedite skuvani krompir, stavite ih u đevđir i zalijte hladnom vodom, kako biste prekinuli proces kuvanja. Ostavite na 5 minuta da se malo ohladi i ogulite ih.
Oguljene krompire stavite u posudu, pasirajte i dodajte iseckani maslac na male kockice i mešajte dok se maslac ne upije. Dodajte sveže mleko, posilite i pospite crnim biberom po ukusu, izmešajte.
Podmažite tepsiju maslacem i ravnomerno rasporedite pire po dnu i odozgo poređajte pržene ćuftice. Stavite ljutenicu (paradajz pire) i najlon kesicu, isecite malu rupu u jednom uglu kesice i ravnomerno šrpicajte po tako poređanim ćufticama i pireu.
Odozgo pospite izrendani kačkavalj - ravnomerno.
Stavite tepsiju i prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite dok se ne dobije zlatkasta boja kačkavalja.
Ćufte sa kačkavaljem na krompir pireu su veoma ukusne.