Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Ispucali kolačići»Domaći napukli kolačići Crveni somot

Domaći napukli kolačići Crveni somot

LiudmilaLiudmila
Inovator
5462031k
Domaći napukli kolačići Crveni somot
Fotografije: Liudmila
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
20
"Napukli kolačići, bliski rođaci ukusne torte Crveni somot. Veoma lepi, efikasni kolačići jednostavni za pravljenje"

Potrebni sastojci

  • jaja - 1
  • šećer - 100 g
  • crveni sok - 200 ml, od višnje, na rastvaranje
  • prašak za pecivo - 1
  • ulje - 50 ml
  • brašno - 2.5 šolje, zapremina 200 ml ili više
  • šećer - 3 supene kašike, za uvaljati
  • šećer u prahu - 1/2 šolje, za uvaljati, pre pečenja
* merne jedinice

Način pripreme

Napukli kolačići, bliski rođaci ukusne torte Crveni somot.

Veoma lepi, efikasni kolačići jednostavni za pravljenje.

Odmah delim sa vama kako sam ih ja napravila, zato što ste sigurno već videli mnogo recepata.

Šećer sam istopila u soku i dodala sam jaje, ulje, prašak za pecivo, sledi brašno. Dobijeno testo je lepljivo, ali se ne dodaje još brašna. Oblikujem u loptu i folijom pokrivam posudu. Ostavljam u frižideru na minimum pola sata.

Veliku tepsiju rerne oblažem papirom za pečenje. U jednoj posudi pripremam dve, tri kašike kristal šećera i u drugoj posudi šećer u prahu, pola šolje.

Vadim testo iz frižidera i odmah oblikujem loptice koje prvo uvaljam u kristal šećer i zatim u šećer u prahu. Ređam u tepsij i stavljam u zagrejanu rernu na 180 °C na deset ili dvanaest minuta. Ne više, da ne postanu previše tvrdi.

Ispali su neverovatno lepi napukli kolačići Crveni somot.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: