Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Mafini»Kapkejk crveni somot

Kapkejk crveni somot

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
640882k
Kapkejk crveni somot
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
12
"Neverovatno lepi i ukusni mafini crveni somot, sa kojima dočekujemo svaku specijalnu priliku"

Potrebni sastojci

  • maslac - 110 g, mekani
  • šećer - 160 g
  • pasta od vanile - 1 kašičica
  • poslastičarska boja - 1/2 kašičice, crvena, gel
  • jaja - 1 komad
  • suncokretovo ulje - 3 supene kašike
  • sok od limuna - 3/4 kašičice
  • tamna čokolada - 35 g
  • brašno - 190 g
  • prašak za pecivo - 1/2 kašičice
  • soda bikarbona - 1/2 kašičice
  • kakao - 3/4 supene kašike, nezaslađen
  • sveže mleko - 70 ml
  • pavlaka za kuvanje - 70 ml
  • bademi - 35 g, sitno samleveni, oljušteni
  • trešnje - 12 komada
  • ajsing
  • maslac - 160 g
  • šećer u prahu - 400 - 450 g
  • čokolada - rastopljena
  • poslastičarska boja - roze, gel
* merne jedinice

Način pripreme

Doza je za 12 kapkejkova.

Ugrevamo rernu na 180 stepeni.

Prvo, mikserom umutimo maslac, šećer i pastu od vanile oko 2-3 minuta.

Smanjujemo mikser na nisku brzinu i dodajemo boju i jaja.

Nakon toga ulje, sok od limuna i rastopljenu čokoladu.

U posudu sa brašnom dodajemo prašak za pecivo, sodu i kakao, dobro promešamo.

Postepeno počinjemo da dodajemo suve sastojke, mleko i pavlaku. Bar iz tri puta dodajemo, smenjujemo ih. Završavamo bademima.

Na kraju lepo promešamo oko 1 minut dok ne dobijemo homogenu i glatku smesu.

Ravno rasporedimo u kalupe i pečemo 18-20 minuta.

Moji su bili gotovi za 18 minuta.

Ajsing sam podelila na tri dela. U jedan sam stavila roze gel boju, a u drugi malo rastopljene čokolade koju sam dodala kad se ohladila.

Ukrasila sam kapkejkove Crveni somot tako što sam dodala po jednu trešnju za raskoša i servirala.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: