Način pripreme
Da biste napravili ovaj čizkejk, prvo je neophodno da pripremite koru.
Umutite jaja sa šećerom i vanilinim šećerom mikserom na većoj brzininekoliko minuta. Smesa treba duplo da uveća svoj obim. Nakon toga dodajte ulje.
Pomešajte kiselo mleko sa sodom i izmešajte. Dodajte i njih.
Prosejte brašno, kakao i prašak za pecivo i dodajte u njih, zajedno sa poslastičarskom crvenom bojom. Koristila sam suvu boju, ali najbolja crvena boja se dobija gel bojom.
Obložite tepsiju sa pokretnim prstenom 22-24 cm i ravnomerno rasporedite smesu za koru.
Stavite da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni 15-17 minuta dok čačkalica koju zabodete ne bude suva.
Nakon pečenja izvadite koru iz kalupa, skinite papir i ostavite da se ohladi u potpunosti na rešetci.
Za to vreme pripremite krem.
Namočite želatin u 30-40 ml hladne vode na 10 minuta.
Dobro bi bilo da krem sir i kisela pavlaka budu na sobnoj temperaturi, a poslastičarska boja da bude dobro ohlađena.
Čim želatin nabubri, stavite ga u posudu na paru dok ne postane tačan. Ostavite da se blago ohladi.
U posudi pomešajte krem sir i šećer u prahu. Mutite dok se ne dobije gladak krem. Dodajte kiselu pavlaku i ponovo mešajte. Nakon toga dodajte želatin. Mešajte dok ne postane homogeno.
U drugoj posudi umutite pavlaku mikserom dok se ne dobiju meki vrhovi. Dodajte je u delovima u smesu za krem pažljivo mešajući špatulom, glatkim pokretima spolja ka untura,
U kalup u kom ste pekli stavite ohlađenu koru i poređajte na nju sveže maline. Sve pokrijt ekremom i stavite u frižider na jedan sat.
Nakon toga dekorišite svežim voćem i ponovo vatite u frižider na još 2 sata.
Nakon toga možete da uživate u ovom svežem i ukusnom čizkejku Crveni somot.
Prijatno!