Čizkejk Crveni somot

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7642215k212
Čizkejk Crveni somot
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 5
04/09/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
12
"Čizkejk Crveni somot koji bi svako želeo da proba i da zapiše recept, tako da hajde"

Potrebni sastojci

  • kora
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 100 g
  • ulje - 40 ml
  • kiselo mleko - 60 g
  • soda - 1/2 kašičice
  • prašak za pecivo - 1/2 kašičice
  • brašno - 100 g
  • kakao - 8 g
  • crvena boja - poslastičarska
  • krem
  • krem sir - 200 g
  • kisela pavlaka - 250 g
  • slatka pavlaka - 150 ml
  • šećer u prahu - 5 supenih kašika
  • želatin - 10 g
  • maline - 150 g
  • za dekoraciju
  • jagode
  • maline
  • borovnice
* merne jedinice

Način pripreme

Da biste napravili ovaj čizkejk, prvo je neophodno da pripremite koru.

Umutite jaja sa šećerom i vanilinim šećerom mikserom na većoj brzininekoliko minuta. Smesa treba duplo da uveća svoj obim. Nakon toga dodajte ulje.

Pomešajte kiselo mleko sa sodom i izmešajte. Dodajte i njih.

Prosejte brašno, kakao i prašak za pecivo i dodajte u njih, zajedno sa poslastičarskom crvenom bojom. Koristila sam suvu boju, ali najbolja crvena boja se dobija gel bojom.

Obložite tepsiju sa pokretnim prstenom 22-24 cm i ravnomerno rasporedite smesu za koru.

Stavite da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni 15-17 minuta dok čačkalica koju zabodete ne bude suva.

Nakon pečenja izvadite koru iz kalupa, skinite papir i ostavite da se ohladi u potpunosti na rešetci.

Za to vreme pripremite krem.

Namočite želatin u 30-40 ml hladne vode na 10 minuta.

Dobro bi bilo da krem sir i kisela pavlaka budu na sobnoj temperaturi, a poslastičarska boja da bude dobro ohlađena.

Čim želatin nabubri, stavite ga u posudu na paru dok ne postane tačan. Ostavite da se blago ohladi.

U posudi pomešajte krem sir i šećer u prahu. Mutite dok se ne dobije gladak krem. Dodajte kiselu pavlaku i ponovo mešajte. Nakon toga dodajte želatin. Mešajte dok ne postane homogeno.

U drugoj posudi umutite pavlaku mikserom dok se ne dobiju meki vrhovi. Dodajte je u delovima u smesu za krem pažljivo mešajući špatulom, glatkim pokretima spolja ka untura,

U kalup u kom ste pekli stavite ohlađenu koru i poređajte na nju sveže maline. Sve pokrijt ekremom i stavite u frižider na jedan sat.

Nakon toga dekorišite svežim voćem i ponovo vatite u frižider na još 2 sata.

Nakon toga možete da uživate u ovom svežem i ukusnom čizkejku Crveni somot.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: