Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Kobasice»Sudžuk»Domaći sudžuci sa crvenim vinom

Domaći sudžuci sa crvenim vinom

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Domaći sudžuci sa crvenim vinom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
20
"Obavezno probajte ove domaće sudžuke sa crvenim vinom...Topli napitak uz njih je jasan."

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 5 kg
  • svinjske grudi - 3 kg, bez kostiju
  • svinjska plećka - 2 kg
  • slanina - 300 g, ako je suvo meso
  • crveno vino - 2 l, suvo
  • beli luk - 2 glavice
  • aleva paprika - 40 g, slatka
  • korijander - 30 g
  • crni biber - 30 g
  • kumin - 40 g
  • čubar - 20 g
  • kiselo mleko - 200 g
  • šećer - 2 kašičice
  • so za kuvanje - 200 g
  • creva - za punjenje
* merne jedinice

Način pripreme

Za ove domaće sudžuke sameljemo meso u mašinici za mlevenje mesa.

Stavljamo ga u duboku posudu.

Dodajemo sve začine koji su gore napisani, takođe sipamo i vino.

Sve ovo veoma dobro izmešamo i dodajemo u frižider na 24 sata.

Dodavanje crvenog vina uspešno deluje kao antioksidans, konzervans i poboljšivač ukusa.

Kada su prošla 24 sata, treba da izazovemo određenu fermentaciju i zato stavljamo kiselo mleko i 2 supene kašike šećera.

Ponovo veoma dobro mešamo i ovog puta ostavljamo na 10-15 sati na sobnoj temperaturi.

Dolazi momenat kada počinjemo da punimo creva za ukusne sudžuke.

Sve mleveno meso stavimo u creva i ostavljamo da se suši.

Možete da ih istrljate oklagijom jednom ili dva puta.

Obavezno probajte ove domaće sudžuke sa crvenim vinom... Topli napitak uz njih je jasan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: