Način pripreme
Po našoj proceni suvi origano možemo zameniti s 2 supene kašike svežeg origana.
Isečemo teleći ramstek na velike i jednake komade, pri čemu uklonimo žilice i opne.
U bokalu pomešamo crveno vino, so sa belim lukom, origano i mleveni crni biber.
Stavljamo isečene stekove u veliki i nemetalni tanjir. Zalivamo ih plovinom gotove smese i stavljamo ih u frižider na nekoliko sati ili na celu noć. Pripremamo barbekju otprilike sat vremena pre nego što počnemo sa pečenjem.
Pečemo začinjene teleće stekove na zagrejanom i podmazanom roštilju otprilike 3-4 minute sa svake strane.
Ukoliko procenimo da želimo da budu pečeniji, ostavljamo ih da se peku duže vreme. Ostalom polovinom vinske smese često premazujemo šnicle odgovarajućom četkom dok se peku.
Servirmo ukusni ramstek sa crvenim vinom na roštilju sa odgovarajućim garnirungom i jedemo aromatične šnicle dok su još tople.