Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Kobasice»Kuvano povrće sa kobasicom

Kuvano povrće sa kobasicom

Iliana DimovaIliana Dimova
Guru
4221354k101
Kuvano povrće sa kobasicom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 2
16/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
3
"Ukusna gozba sa kobasicom - super ideja za zauzete domaćice"

Potrebni sastojci

  • celer - 1 komad, koren
  • paprike - 500 g, crvene
  • kupus - 250 g
  • peršun - svež, nekoliko struka
  • kobasica - 300 g
  • luk - 1 komad
  • pasulj - 1 šolja, skuvan
  • ulje
  • bujon - 1 kockica, od povrća
  • so
  • biber
  • bosiljak
* merne jedinice

Način pripreme

Sipamo ulje u šerpu - 3-4 supene kašike. U njemu ispržimo kobasicu isečenu na kružiće. Isprženu kobasicu vadimo iz masti i u istoj masti pržimo očišćen i sitno iseckan luk, celer, paprike, kupus.

Dinstamo dok ne omekšaju - oko 10 minuta. Nakon toga dodajemo sitno iseckan peršun, izmrvljen bujon i sipamo 3-4 čaše vode. Kuvamo dok sve ne bude gotov.

Za vreme kuvanja, ako je potrebno sipamo još vode i posipamo bosiljkom, biberom i solju po ukusu. Kad je povrće omekšalo, dodajemo prženu kobasicu i skuvan i isceđen pasulj, možemo koristiti iz konzerve. Kuvamo još malo, dok jelo ne ostane sa malo sosa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti