Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Ćevap»Svinjetina pržena u tiganju sa prazilukom

Svinjetina pržena u tiganju sa prazilukom

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Svinjetina pržena u tiganju sa prazilukom
Fotografije: Evgenia
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Podseća na ukusni kebap, koji se pravi od sveže zaklanog praseta"

Potrebni sastojci

  • svinjska kolenica - 1 kg (bez kostiju)
  • praziluk - 3 struka
  • mladi luk - 4 struka
  • ulje - 1/2 šolje
  • limun - 1/2 komada, sok
  • so
  • origano
  • kumin
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i osušite praziluk, podelite na dve polovine i isecite na krupnije zajedno sa svežim strukovima luka.

Isecite svinjsku kolenicu na zalogaje, dodajte so, biber, origano i kumin po ukusu, promešajte.

U velikom tiganju zagrejte ulje, na umerenu vatru dodajte svinjske zalogaje iz kolenice i zapržite dok ne porumene sa svih strana.

Ako meso nije omekšalo, sipajte šolju tople vode i kuvajte dok ne omekša svinjski kebap i ostane samo na masnoći. Dodajte isečeni praziluk i mladi luk, pržeći zajedno sa mesom - dok praziluk ne omekša.

Sklonite tiganj sa ringle i prelijte jelo sveže ceđenim sokom od pola limuna, promešajte i gotovo je.

Servirajte prženu svinjetinu na tiganju sa prazilikom i budite brzi, ako želite da je probate :)

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: