Pileće bombice

Pileće bombice
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Sjajne bombice koje izazivaju pravu eksploziju ukusa"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 4 tanka pileća fileta (šnicle)
  • jaja - 2 komada
  • kiseli krastavčići - 2 komada
  • so
  • biber
  • plavi sir - 40 g
  • čili sos
  • za pohovanje
  • brašno
  • prezle
  • jaja - 3 komada
  • ulje - za prženje
  • za sos
  • pavlaka - 100 ml, za kuvanje
  • plavi sir - 30 g
  • univerzalni začin - od povrća
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte malo maslaca i ispržite jaja. Podelite ih na četiri dela.

Isecite kisele krastavčiće.

U svaki pileći file stavite prženo jaje, kiseli krastavčić, parčence plavog sira. Dodajte čili sos i začinite.

Od fileta oblikujte lopte. Potopite ih u brašno, jaje, prezle i ispržite u mnogo masnoje na slaboj vatri.

Zagrejte pavlaku, dodajte plavi sir, dodajte začin od povrća.

Dobijenim sosom prelijte bombice. Servirajte sa odgovarajućom salatom.

Pileće bombice su gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: