Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Krem karamel»Ekonomičan krem karamel u posudi za pečenje

Ekonomičan krem karamel u posudi za pečenje

LiudmilaLiudmila
Inovator
5462031k
Ekonomičan krem karamel u posudi za pečenje
Fotografije: Liudmila
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
1
"Omiljeni krem karamel za velike izelice"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 1 litar
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 12 kašika
  • vanila
* merne jedinice

Način pripreme

Ako volite kremove u velikim količinama, probajte ovaj krem karamel u posudi za pečenje.

U posudi za pečenje se karamelizuje šećer, nekoliko kašičica. Mleko se zagreva.

Stavlja se preostali šećer i vanila i meša se dok se šećer ne istopi. Jaja se mute žičanom mutilicom u dodaju se u mleko. Ova smesa se sipa preko karamela.

Posuda se stavlja u malo veću posudu sa hladnom vodom i peče se na pari i na temperaturi rerne od 160-170 stepeni dok ne bude gotovo.

Rezultat je čvrst krem karamel bez šupljina!

Ekonomičan krem karamel u posudi za pečenje je spreman da se jede.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: