Način pripreme
Nakon što smo dobro oprali meso isečemo ga na krupnije parčiće. Stavljamo u šerpu sa vodom, u koju ubacujemo lovorov list, zrna bibera i malo soli.
Stavljamo na ringlu i ostavljamo da provri. S vremena na vreme sklanjamo penu i ostavljamo da se kuva dok ne bude gotovo. U tiganj stavljamo na sitno isečen luk i beli luk, zajedno sa ulje.
Mešamo i u njih dodajemo bulgur zajedno sa pirinčem, prethodno opranim i oceđenim.
Mešamo i dodajemo alevu papriku prelivajući sa 4 šolje bujona, u kome smo kuvali meso. Dodajemo i začine. Sve to promešamo i sipamo u posudu za pečenje.
Preko bulgura poređamo skuvane parčiće mesa.
Jagnjeće meso posipamo alevom paprikom, prelivamo sa još 3 šolje tople vode.
Stavljamo jagnjetinu sa pirinčem u rernu i pečemo oko 40 minuta.