Način pripreme
Kokosovo mleko treba da bude na sobnoj temepraturi. Ako je bilo u frižideru, stavite ga na vodenu paru dok ne postane kremasto.
U posudi pomešajt esve osim kokosovog brašna i mutite žicom za mućenje, ne mikserom.
Na kraju dodajte kokosovo brašno i mešajte špatulom. U početku je smesa malo retka, to je normalno. Gotovu smesu stavite u frižider na 10 minuta.
Pripremite tepsiju obloženu papirom za pečenje. Biće vam potreban špric sa širokim nastavkom kao za tulumbice. Njime oblikujte kokos kolačiće. Tako postaju čupavi. Kašikom možete oblikovati i kao loptice ili gomilice.
Peku se u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni otprilike 25 minuta. Ali to vreme je relativno i prema rerni. Moja je na gas i peče drugačije. Nadgledajte ih. Čim postanu braon boje po rubovima odozgo, gotovi su.
Gotove kolačiće ostavite da se ohlade. Po želji garnirajte sa malo istopljene prirodne čokolade. Dobija se 18 komada.
Keto kokos kolačići su gotovi.