Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Omlet»Omlet sa spanaćem u rerni

Omlet sa spanaćem u rerni

ValeriaValeria
Šef kuhinje
24599643
Omlet sa spanaćem u rerni
Fotografije: Valeria
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Omlet od spanaća u rerni za one od vas kojima su dosadili svi mogući oblici sarmi"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada, L veličina
  • krem sir - 60 g
  • mocarela - 100 g, tvrda ili kačakvalj
  • spanać - 50 g, svež
  • prašak za pecivo - 1/2 kašičice
  • so - 1/4 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Žumanca i belanca se odvoje. Spanać se nasecka, a mocarela se izrenda.

U žumanca se dodaje krem sir i lepo se izmešaju. Spanać, mocarela i prašak za pecivo se dodaju u ovu smesu i meša se špatulom.

Belanca se dobro mute u sneg. Postepeno se dodaje u drugu smesu i pažljivo se meša špatulom. Dobija se veoma vazdušasta smesa.

Smesa se sipa u tepsiju obloženu papirom za pečenje. U ovom slučaju sam koristila silikonski kalup za kolač koji sam namazala uljem.

Omlet sa spanaćem pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 °C. Vreme ćete morati proceniti prema vašoj rerni. Moja je na gas i peče dosta drugačije. Pecite otprilike 30 minuta. Ali za neke rerne ovo vreme je mnogo.

Ostavite omlet sa spanaćem u rerni da se u potpunosti ohladi i tada izvadite. Čak je još bolje da ostavite da se ohladi u otvorenoj rerni. Nakon hlađenja je normalno da malo spadne domaći omlet.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: