Način pripreme
Žumanca i belanca se odvoje. Spanać se nasecka, a mocarela se izrenda.
U žumanca se dodaje krem sir i lepo se izmešaju. Spanać, mocarela i prašak za pecivo se dodaju u ovu smesu i meša se špatulom.
Belanca se dobro mute u sneg. Postepeno se dodaje u drugu smesu i pažljivo se meša špatulom. Dobija se veoma vazdušasta smesa.
Smesa se sipa u tepsiju obloženu papirom za pečenje. U ovom slučaju sam koristila silikonski kalup za kolač koji sam namazala uljem.
Omlet sa spanaćem pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 °C. Vreme ćete morati proceniti prema vašoj rerni. Moja je na gas i peče dosta drugačije. Pecite otprilike 30 minuta. Ali za neke rerne ovo vreme je mnogo.
Ostavite omlet sa spanaćem u rerni da se u potpunosti ohladi i tada izvadite. Čak je još bolje da ostavite da se ohladi u otvorenoj rerni. Nakon hlađenja je normalno da malo spadne domaći omlet.