Način pripreme
Staviti posudicu za pečenje na kuhinjsku vagu i dodavati sastojke u količini i redosledu kako je navedeno.
Kvasac se dodaje na kraju. Ako se hleb priprema odmah, voda može da bude mlaka.
Laneno seme se dodaje tokom drugog mešenja, nakon zvučnog signala. Po želji posuti susamom kad se drugo mešenje završi.
Ovo je recept za hleb od 500 g. Obzirom da je težina hleba manja od onih koje su predviđene automatskim programom za pripremu, biće potrebno da se podese programi.
Izabrati program za domaći hleb (na mojoj pekari to je program broj 15) i podesiti vremena pripreme na sledeći način:
Mešenje - 14 min.
Dizanje - 35 min.
Mešenje 2- 20 min.
Dizanje 2 - 10 min.
Dizanje 3 - 45 min.
Pečenje - 50 min.
Održavanje na toplom - po želji
Stepen zapečenosti je stavljen na srednji. Sa strane je korica lepa i hrskava, srednje zapečena.
Mali hleb iz mini pekare sa lanenim semenom je divan i mekan.