Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Breskvice na moj način

Breskvice na moj način

VecaVeca
Šef kuhinje
7143992k3379
Breskvice na moj način
Fotografije: Veca
1 / 3
30/01/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Ruke gore ko voli breskvice!"

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • jaja - 2 komada
  • šećer u prahu - 60 g
  • maslac - 110 g
  • so - 2 prstohvata
  • kisela pavlaka - 2 kašike
  • prašak za pecivo - 5 g
  • brašno - 250 g
  • Za spajanje
  • džem od kajsije - po potrebi
  • Ostalo
  • žuta boja za kolače - po potrebi
  • crvena boja za kolače - po potrebi
  • šećer - po potrebi
* merne jedinice

Način pripreme

Prašak za pecivo, brašno i so sjediniti u odgovarajućoj posudi.

Mikserom umutiti maslac sa šećerom u prahu, umeśati jaja, kiselu pavlaku i sjediniti mikserom.

Umešati pet kašika brašna, pa umutiti mikserom, a zatim postepeno dodavati brašno i sjediniti mikserom (možete zamesiti i rukom, ali je bitno da testo bude meko).

Pripremljeno testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu, uzeti manju količinu testa, formirati oblik valjka i iseći na manje delove.Tako nastaviti dok ne utrošite svo testo. Od isečenog testa oblikovati kuglice.

Pleh obložiti pek-papirom i poređati pripremljene kuglice. Peći 20 minuta na 180 stepeni.

Izvaditi pleh iz rerne, ostaviti kolačiće da se ohlade, pa svakom kolačiću izdubiti sredinu.

U dublju posudu staviti džem, dodati izmrvljenu sredinu koju ste uzdubili na kolačićima i izmešati kako bi se sastojci sjedinili.

Pripremljenom smesom od džema spajati kolačiće.

Uzeti dve posude, sipati vodu, pa u jednu posudu dodati crvenu boju za kolače i izmešati, a u drugu dodati žutu boju za kojače i izmešati.

Potrebno je svaki kolačić uvaljati celi u žutu boju, a zatim u crvenu, ali ne celi, već do pola.

Odložiti breskvice na tacnu, ostaviti da se prosuše, pa ih uvaljati u šećer koji ste usitnili u secku kako ne bi bio isuviše krupan.

Breskvice na moj način složiti na tacnu i poslužiti.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: