Način pripreme
Kvasac izmrviti, staviti u 100 ml mlakog mleka, dodati jednu kašičicu brašna, jednu kašiku šećera, izmešati i ostaviti da odstoji pet minuta.
U odgovarajuću posudu usuti brašno, dodati nadošli kvasac, jednu kašiku šećera, uliti 150 ml mlakog mleka, dodati vanilin šećer, margarin, jaja, so i zamesiti mekše testo. Ostaviti da nadođe prekriveno čistom kuhunjskom krpom.
Radnu površinu posuti brašnom, izručiti nadošlo testo, premesiti i razviti oklagijom.
Razvijeno testo premazati džemom, urolati i iseći na pužiće.
Pleh obložiti pek-papirom i poređati pripremljene pužiće.
Tada uključiti rernu i dobro je zagrejati na 250 stepeni.
Pužiće peći 25 minuta na 180 stepeni.
Izvaditi pleh iz rerne sa pečenim pužićima i ostaviti da se prohlade.
Posuti ih šećerom u prahu dok su još vrući.
Slatke pužiće sa džemom od kajsija servirati i poslužiti.