Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Čizkejk sa domaćim džemom od kajsija

Čizkejk sa domaćim džemom od kajsija

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3572k222
Čizkejk sa domaćim džemom od kajsija
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
05/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
12
"Uvek smo raspoloženi za još jedno parče čizkejka, posebno ako je sa domaćim džemom od kajsija"

Potrebni sastojci

  • keks - 150 g, čajni sa kakaom
  • keks - 150 g, čajni, beli
  • maslac - 100 g
  • krem sir - 300 g
  • tečna pavlaka - 200 ml
  • želatin - 1 kesica
  • jaja - 1 komad
  • džem od kajsija - 150 g, domaće
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi izmrvite beli keks i u njega dodajte 1/2 maslaca. Promešajte lepo i rasporedite u kalup. U istu posudu izmrvite i keks sa kakaom, dodajte maslac i dobre promešajte. Sipajte preko bele kore od keksa.

Umutite pavlaku. U nju dodajte sir pomešanu sa 2 supene kašike šećera u prahu. Mutite dok se ne dobije mekan krem. Jaja umutite na pari i dodajte ih u krem. Na kraju dodajte želatin, pripremljen prema uputstvu na pakovanju.

Sipajte smesu preko kore od keksa. Ostavite u frižideru da se stegne na nekoliko sati. Izvadite i namažite džemom od kajsija.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: