Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Đuveč»Baštenski đuveč sa piletinom i majčinom dušicom

Baštenski đuveč sa piletinom i majčinom dušicom

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5125k444
Baštenski đuveč sa piletinom i majčinom dušicom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
08/02/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
5
"Bogat đuveč sa piletinom i mnogo povrća za jednu savršenu večeru"

Potrebni sastojci

  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 3 čena
  • paprike - 2 komada
  • paradajz - 3 - 4 komada
  • krompir - 4 - 5 komada
  • šargarepe - 2 - 3 komada
  • bamija - 6 - 7 komada
  • tikvice - 1 komad
  • patlidžan - 1 komad
  • pileći bataci - 5 komada, gornji
  • ulje - 3 supene kašike
  • bujon od povrća - 1 kockica
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • so
  • bujon - pileći
  • majčina dušica - sveža
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite oprano povrće od ljuspica, semenki i drški. Naseckajte ih na odgovarajuće komade.

Očistite pileće batake i kuvajte ih u ekspres loncu dok ne budu gotovi. Procedite pileći bujon.

Zagrejte ulje u šerpi. Dodajte luk i beli luk. Dinstajte ih dok ne omekšaju.

Dodajte šargarepe, paprike, krompir, bamiju, tikvicu i patlidžan /prethodno namočen u posoljenoj vodi/.

Kuvajte dok povrće ne promeni boju i ne omekša. Dodajte alevu papriku i paradajz.

Mešajte i sipajte smesu od povrća u glineni đuveč. Odozgo poređajte pileće batake, začinite solju. Usitnite bujon od povrća i dodajte ga u đuveč.

Zalijte pilećim bujonom dok se povrće i bataci ne pokriju.

Poklopite poklopcem i stavite đuveč u rernu. Rernu uključite na 200 stepeni i pecite otprilike sat vremena.

Gotovo jelo pospite svežom majčinom dušicom.

Baštenski đuveč sa piletinom i majčinom dušicom je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: