Način pripreme
Očistite oprano povrće od ljuspica, semenki i drški. Naseckajte ih na odgovarajuće komade.
Očistite pileće batake i kuvajte ih u ekspres loncu dok ne budu gotovi. Procedite pileći bujon.
Zagrejte ulje u šerpi. Dodajte luk i beli luk. Dinstajte ih dok ne omekšaju.
Dodajte šargarepe, paprike, krompir, bamiju, tikvicu i patlidžan /prethodno namočen u posoljenoj vodi/.
Kuvajte dok povrće ne promeni boju i ne omekša. Dodajte alevu papriku i paradajz.
Mešajte i sipajte smesu od povrća u glineni đuveč. Odozgo poređajte pileće batake, začinite solju. Usitnite bujon od povrća i dodajte ga u đuveč.
Zalijte pilećim bujonom dok se povrće i bataci ne pokriju.
Poklopite poklopcem i stavite đuveč u rernu. Rernu uključite na 200 stepeni i pecite otprilike sat vremena.
Gotovo jelo pospite svežom majčinom dušicom.
Baštenski đuveč sa piletinom i majčinom dušicom je gotov.